Yesterday I buat kek batik...for me,,this recipe better than yg i tried before..I took this recipe from the internet,,and alter sikit mengikut kesesuaian..

3/4 paket biskut marie
150gm butter
10sd bsr caster sugar
1/2cup cocoa powder
2 sd bsr susu cair
telur 2 biji ( A size)

cara:-
1-Dengan api yg perlahan,,cairkan butter,masukkan cocoa powder
2-pukul telur n gula dengan whisker( i guna garfu je)
3-tambahkan adunan gula n telur tadi ke dalam cocoa,kacau hingga pekat n berkilat.
4- masukkan susu cair n kacau lagi,tutup api
5- patahkan biskut,kemudian masukkan dalam adunan, biar semua biskut bersalut ngan adunan tu..
6- letakkan dalm loyang yg telah di gris dengan butter.(kalau boleh loyang segiempat,,kalau loyang bulat susah sikit nk potong)
7-sejukkan dlm peti sejuk semalaman, potong dengan pisau yg tajam..
8-enjoy
0 Responses